Vereniging van eigenaren (VvE)

Wonen in een appartement heeft voordelen. Maar ook nadelen, als je het wooncomfort wilt verbeteren, wilt verduurzamen, of verwarmingskosten wilt verlagen. Want je hebt rekening te houden met andere eigenaren, in de vereniging van eigenaren. En zoveel eigenaren, zoveel zinnen, zoveel belangen…

Van groot belang zijn onderhoudstoestand en energetische kwaliteit van het complex. Maar ook stand van het reservefonds, hoogte van de maandelijkse bijdrage, en of de VvE een actief eigenarenbestuur kent.

Binnen EAZ zien we verduurzaming van VvE’s als een van de grootste uitdagingen. Er zijn grote verschillen, bijna geen enkele VvE is hetzelfde. Vergeleken met eengezinswoningen is het veel meer een sociaal en financieel proces, dan een technisch vraagstuk.

Als EAZ hebben we inmiddels met 40 van de 160 VvE’s in Zutphen contact gehad. Soms bleef het bij beantwoorden van een enkele vraag, maar met 7 VvE's zijn we betrokken in een langdurig project. Van in kaart brengen van de stand van zaken, bepalen van de route om het gestelde doel te bereiken, uitwerken van plannen tot begeleiding en controle van uitvoering. Dat is elke keer maatwerk, al leveren zonnedaken met batterijen juist bij VvE's veel voordelen op.

Frans en Michel hebben ervaring met zulke projecten. Als wij bepaalde kennis niet zelf hebben, schakelen we anderen in, zoals ‘VvE Energie’ of ‘Voor de VvE’. Zit u in een VvE en hebt u vragen, neem contact op. Om met u te verkennen wat wij voor u kunnen betekenen, brengen wij geen kosten in rekening.

 • Het adviesrapport van EAZ heeft me veel houvast gegeven bij de uitvoering van de verbouwingswerkzaamheden

  Fred van de Velde
  EAZ logo
 • We waren ons nog niet bewust van de consequenties van hedendaagse
  isolatie voor de noodzaak tot betere ventilatie

  Esther Ettema
  EAZ logo